Lair of the Minotaur – Carnage

Oké, je kan het, Theo zijn columns mochten ook niet oneindig lang zijn, dus het moet me lukken in die tweehonderdenvijftig woorden (telt de titel ook mee)? Lair of the Minotaur (LOTM) is een nieuwe band uit Chicago en geeft zelf Black Sabbath, Celtic Frost, Venom en Slayer als belangrijkste invloeden op. Black Sabbath voor hun doomingrediënt en de andere bands voor hun jaren tachtig ingrediënt. Ultieme test van een cd is voor mij de sportschooltest. Daar draaien ze altijd van die zoetsappige R&B, Hip Hop en meer van dat soort onzin. Daarmee komt dat ijzer echt niet makkelijker van de grond af, dus dan maar de oordopjes in met wat eigen muziek. Met LOTM gaat het al een stuk beter. De acht tracks op Carnage hebben als gemeenschappelijk thema de Griekse mythologie en zijn zo rauw als een kilo bloedworst; rauw jaren tachtig old school geluid, rauwe zang, rauwe gitaren en een rauwe, lees bloedrode, productie. En dat werkt allemaal heel prima zonder dat het als een rip off van de bovengenoemde bands klinkt. De gruizige lompe riffs worden afgewisseld met wat sneller hakwerk en laten mijn ledematen al snel meebewegen op de muziek. De kilo’s ijzer vliegen om mijn oren en de overige sportschoolgebruikers kijken mij enigszins verbaasd aan als ik per ongeluk keihard ‘The Wolf…..arghhhh’ meebrul. Carnage is een waardig eerbetoon aan vele grootheden en een aangename verrassing voor dit jaar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top