Quartz / Bitches Sin

Rereleases of verstofte opnamen die voor het eerst worden uitgebracht zijn tegenwoordig meestal voor de enkeling. Alle top-cd’s, in welk genre dan ook, zijn inmiddels vier keer geremastered uitgebracht dus wat rest is de B-categorie. Enige tijd geleden kocht ik zelf de eerste Sorcery-cd, vol foute hardrock van een foute band met een foute stage-act, voortgekomen uit een foute film. Dat mocht de pret niet drukken, want ik stond uit pure nostalgie te springen en mee te brullen, gewapend met airguitar en airdrums. Maar intussen was ik vermoedelijk een van hooguit tien liefhebbers in Nederland. Eenzelfde beperkte groep potentiële kopers geldt voor een tweetal Majestic Rock-releases. QuartzStand up and fight uit 1980 is van een Engelse band die naar Southern rock neigende hardrock speelt. Mid-tempo en langzame nummers met stevig boogiënde slaggitaren als bepalend element en een zanger met bijpassend gruizige stem. Het is allemaal best aan te horen, maar het klinkt allemaal behoorlijk gedateerd en is simpelweg niet opvallend genoeg tussen de stroom releases om nog nieuwe Quartz-adepten te werven. Ook een bonustrack met Brian May en Ozzy Osbourne helpt daar niet meer. Van Bitches Sin is een cd met demo-opnamen en een viertal live-opnamen uit BBC’s Friday Night Rock Show uitgekomen. De kwaliteit van de opnamen uit 1981 houdt uiteraard niet over en dat geldt nog wat meer voor de songs zelf. In de hoogtijdagen van de New Wave of British Heavy Metal draaide Bitches Sin nog best aardig mee maar heden ten dage kun je alleen concluderen dat ze toen al zeer middelmatig waren. Veel Black Sabbath– en Iron Maiden-invloeden, zij het twee klassen minder. Naar verluidt is Bitches Sin heropgericht. Deze cd maakt niet me niet erg nieuwsgierig…

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven