Millenium – The Best Of…And More…

Millenium is een band die ondanks slechts drie cd’s redelijk wat bekendheid heeft gehaald. Dat ligt aan de kwaliteit en niet aan de originaliteit. Als voorproefje voor de in Japan al verschenen nieuwe cd Jericho wordt nu deze verzamelaar uitgebracht. Een dubbele verzamelaar voor een band die drie cd’s heeft uitgebracht, is dat niet wat veel? Ehm…ja. Vooral als je bedenkt dat de eerste cd helemaal gevuld is met nummers van de tweede en derde cd, met zanger Jorn Lande. De bio is enthousiast dat hij soms klinkt als een tweede David Coverdale, maar dat is nu juist mijn bezwaar: het is verdorie niet de Soundmixshow! En dat is precies het probleem bij Millenium. Het klinkt allemaal fantastisch en zeker de nummers op de eerste cd zijn gewoon prima, maar het blijft allemaal hangen in een kopie ergens tussen Journey, John Sykes‘ Blue Murder en de stadionrockversie van Whitesnake. Het klopt allemaal, maar het wil maar niet verrassen. De tweede cd is gevuld met demo-opnamen met Lande en opnamen met de vorige én huidige zanger Todd Plant. Aardig zijn een aantal covers met Don Airey op toetsen, onder andere MSG‘s “On and On” en Rainbow‘s “I surrender”. Ook daar hoor je echter weer Lande’s Soundmixshowtalenten. Het zijn stuk voor stuk prima muzikanten en het is dan ook een zeer genietbare dubbel-cd, maar een eigen stijl wordt hier wel heel nadrukkelijk gemist. Ik loop voortdurend aan andere bands te denken, en dat lijkt me nu ook niet de bedoeling…

File: Millenium – The Best Of…And More…
File Under: Nineties hardrock, netjes binnen de lijntjes
File Audio: [Rain]&nbsp[Anybody]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven