The Dead Texan – The Dead Texan

Altijd gezellig hoor, zo’n avondje bij mijn ouders. Maar ik moet wel zelf voor de muziek zorgen. Anders zit ik de hele avond zwaar klassiek te luisteren met een licht geïrriteerde moeder. Die pruimt namelijk lang niet alles, of beter, bijna niets. Mijn vader is een stuk soepeler en vooral ook breder geïnteresseerd in muziek. Het is vaak dus een gok of een plaatje dat ik meebreng in goede aarde valt. Terwijl we zaten te praten over mijn irritaties bij de nieuwe plaat van Neal Morse – waarover later meer – schoof ik The Dead Texan in de cd-speler. Zelf had ik de afgelopen drukke werkweken nogal veel naar deze plaat geluisterd. Het door Adam Wiltzie (Stars of Lid) geschapen fenomenale ambient post-rocklandschap in elf delen is namelijk uitermate rustgevend en intrigerend. Mijn moeder vroeg al snel of dit van die Oibibio-achtige muziek is en of het uit mocht. Mijn vader krikte het volume op, pakte het hoesje van de cd en begon geïnteresseerd te lezen. Blijkbaar is dat het verschil tussen mijn ouders. Misschien dat voor mijn moeder de plaat wel meer zou zijn gaan leven als ik de dvd die bij The Dead Texan zit af had kunnen spelen. Daarop wordt de muziek voorzien van prachtige beelden. Al vrees ik dat de kunsten van Christina Vantzos (die overigens ook meezingt net als ‘onze’ Chantal Acda) voor haar te abstract zullen zijn. Mijn vader vroeg of ik de cd voor hem achter wilde laten. Dat heb ik gedaan en gelijk voor mezelf een nieuwe besteld.

File: The Dead Texan – The Dead Texan
File Under: Ambient post-rockparel met top-dvd
File Audio: [La Ballade d’Alain Georges]
File Video: [Aegina Airlines]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven