Million – 2004(EP)

Het heeft me veel tijd gekost om deze recensie te schrijven. Ik bleef namelijk steeds halverwege in slaap vallen en dat is niet bevorderlijk voor de voortgang. En dat voor een recensie van een EP van vijf nummers! De platenmaatschappij heeft hoge verwachtingen van Million. De reclamecampagne voor de nieuwe cd Kingsize lijkt net even wat groter dan voor andere acts. Mij ontgaat een beetje waarom als ik de EP 2004 beluister. Million levert weliswaar goed gespeelde hardrock af, opvallen doet het op geen enkel onderdeel. De composities zijn goed maar onopvallend, de zang is goed maar onopvallend, de arrangementen zijn goed maar onopvallend. De trend is duidelijk, neem ik aan? Het is geen slechte EP hoor, twee nummers van de nieuwe cd, een extra rocker en twee akoestische nummers. Het blijft alleen allemaal zo braaf en voorspelbaar. Het feit dat Kingsize het vijfde album van deze Zweedse heren is geeft wat mij betreft weinig hoop voor de toekomst. Op deze EP zijn het het-ene-oor-in-het-andere-uit-nummers, die best prettig aan te horen zijn, maar domweg niet blijven hangen. Een beetje Europe, een beetje Deep Purple, een beetje Mr. Big, steeds fragmentjes die aardig klinken maar te snel voorbij zijn om indruk te maken. Het is niet te hopen dat deze EP symptomatisch is voor de hele CD. Een beetje van alles leidt hier namelijk tot net niks…

File: Million – 2004(EP)
File Under: eerder dertien in een dozijn dan one in a milion

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven