The Unicorns – Who Will Cut Our Hair When We´re Gone

Ik haat kappers. Stil zitten in zo’n stoel en dan zo’n onbekende die een beetje aan mijn haar loopt te frutten en semi-geinteresseerd vraagt hoe het gaat. Wil ik naar de kapper dan is het altijd ‘deze week zitten we helemaal vol, sorry mijnheer’. Of ik moet een uur wachten bij zo’n kapper waar je zonder afspraak terecht kunt. En dan moet ik luisteren naar van die klotenmuzak die altijd te hard staat. Geef mijn portie maar aan fikkie. Ik heb dit redelijk pragmatisch opgelost. De vrouw des huizes neemt één keer per twee maanden de tondeuze ter hand en kortwiekt dan de hele boel. Onder het genot van een eigen muziekje. Afgelopen maart zette ik voor de grap The Unicorns´ Who Will Cut Our Hair When We´re Gone op. Niet dat ik weg wilde gaan hoor. Mevrouw Storm knipte immers mijn haar. Dat plaatje had ik zelf maar overgevlogen uit de US of A omdat niemand dat toch op de markt zou brengen hier. Het knippen werd een groot feest. Een vrolijk dansende kapster in de huiskamer, een slecht stilzittende Storm op de stoel. Een strakke creatieve coupe als resultaat. En nu blijkt dat plaatje zomaar toch op de markt te komen in Nederland en moet ik u dit verhaal alsnog vertellen. Ik kan het alle thuiskappers aanraden. En ook een ieder die houdt van niet alledaagse indie rock die catchy zijn als the Shins, weird en rauw als the Pavement en zich nergens houden aan de ABACAB-regeltjes.

File: The Unicorns – Who Will Cut Our Hair When We´re Gone
File Under: Heerlijk raar (haar)
File Audio: [Tuff Ghost][Les Os]

4 Comments

  1. James

    Zéér late reactie, maar goed. Heb de cd gekocht ergens in Keulen, kende ze al wel langer.
    Helaas zijn de heren alweer uit elkaar, en twee van ze zijn verder gegaan in “The Islands”. Leuk, maar niet zo geweldig als The Unicorns.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top