Roux Blond / Teaser

Daar houd ik wel van: bands met lef. Neem Roux Blond die mij goed te pakken had. Ik opende de envelop en dacht: wat moet ik nu met zo’n grote flop? Die past toch niet in mijn computer? Nee, natuurlijk niet, er kan nauwelijks informatie op zo’n flop. Sufferd die ik ben. Het was slechts verpakking waarachter de EP Bildungsmusik schuilging. Toen ik de cd uit de verpakking haalde kwam er een gebrand geval uit dat met de hand volgekliederd is. Dat is dan weer minder geslaagd. De muzikale vergelijkingen met dit bandje gaan terug naar het pre-flop tijd met noisebands als Sonic Youth. Ze weten zelf ook wel dat dit na een paar nummers vervelend wordt, en zoekt het in de andere twee stukken in het gesproken vervormde woord en in een kakofonie aan geluiden als een noisy Pink Floyd ten tijde van Umma Gumma of zoals later Sonic Youth dat bracht. Wel leuk geprobeerd, maar te belegen in 2004, net zoals de status van de flop zelf. Met minder lef presenteert Teaser zich. Hun EP Flush is meer gelikt met een strak hoesje en dito cd-geluid. Naar eigen zeggen spelen ze poprock met passie waarbij naar mijn mening te goed geluisterd is naar Amerikaanse voorbeelden als Soundgarden. Hoezo is er dan nog passie? Niet slecht gedaan hoor, maar waarom niet iets bedenken dat origineler is? Dit is echt muziek voor vrienden en bekenden in Breda en omgeving. Ik hoop dat ze in die streken wereldberoemd zijn en elke avond in een ander café optreden. Veel verder zal dit geflush namelijk niet reiken.

File: Roux Blond – Bildungsmusik (EP) / Teaser – Flush (EP)
File Under: noisy gitaarmuziek uit de pre -floptijd / Breda goes America
File Audio: [RB-Amsterdam][RB-t.b.a][T-Flush EP0]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top