Songs about You – Language of Flowers

Een live-optreden. De geluidsmensen sluiten kabels aan, zetten de drums klaar, plaatsen een gitaar in een houder en zetten microfoons in hun statief. De sfeer is verwachtingsvol… Dan komt de band op, installeert zich en begint te spelen. Het tempo is pittig. De zangeres kijkt de zaal eens rond, druk is het nog niet. Dan begint ze te zingen, het is mooier dan je verwacht had. Terwijl de gitaristen een bekend aandoend refrein rond doen waaieren, zingt ze over kalverliefde en jaloezie. Langzaam wordt het wat drukker, tot aan het eind van het optreden de zaal bijna vol is en lekker mee staat te bewegen op de muziek. Dit gebeurde allemaal in mijn hoofd toen ik de cd voor het eerst beluisterde. Een lekker ploppende bas, een zo nu en dan hese zangeres, af en toe koperwerk, Smiths-gitaartje, straf drumwerk. Briljant is het (nog) niet, en nieuw zeker niet. Maar wat is het leuk om een debuutcd’tje te beluisteren van een jong bandje! De ierse Language of Flowers hebben er in ieder geval veel zin in, en dat is ook wel te horen… Het klinkt wel wat als The Church, The Housemartins, Cranberries (sorry, maar ja, eveneens iers he?), en nog zowat van die gedateerde geluidjes uit de indiepop-scene, maar daar staan weer scherpe keyboard-riedeltjes tegenover. Ik geef ze in ieder geval wel een kans met zoveel lieve liedjes. Wie weet staat er zelfs nog een klein hitje op de CD met “If it’s not you”…

File: Songs about You – Language of Flowers
File Under: Indie
File Audio: [If it’s not you]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top