Tak Matsumoto Group – TMG I

Als liefhebber van gerontorock ben ik gewend aan Grote Gitaristen. Mannen die er voortdurend op los soleren en die van kilometers herkenbaar zijn aan hun stijl. Inmiddels zijn solo’s klaarblijkelijk niet hip meer en is de betere hardrockgitarist alleen in Japan nog populair. Het zijn echter nog dezelfde heren als vijftien jaar geleden, veel aanvoer van vers bloed is er niet. Juist uit Japan zou wel eens dat broodnodige verse bloed kunnen komen in de persoon van Tak Matsumoto. Na in Japan al zo’n vijftien jaar succesvol geweest te zijn met B’z wordt er nu geprobeerd hem als exportproduct aan te bieden en dat zou nog wel eens kunnen gaan lukken ook. Niet alleen hoor je bij Matsumoto hele strakke gitaarpartijen, zo nu en dan hoor je iets wat op een eigen stijl begint te lijken. Geef de man de ruimte en het zou nog wel eens heel leuk kunnen worden. De band bestaat verder uit Eric Martin (ex-Mr. Big), Jack Blades (ex-Night Ranger) en drummer Chris Frazier, alle drie heren met een schat aan ervaring. TMG I is dan ook een plaat vol heerlijke catchy rock. Mr Big, maar dan een streepje steviger. Zo nu en dan zou ik het graag iets losser zou horen, zodat Matsumoto een bluesier kant kan laten zien, maar dat is insectencopulatie. TMG I is gewoon een hartstikke lekker plaatje. Het is te hopen dat dit project uiteindelijk als band bij elkaar blijft en de tijd krijgt om verder te groeien. Eindelijk een nieuwe gitaarheld? Wie weet…

File: Tak Matsumoto Group – TMG I
File Under: Het Land van de Rijzende Ster Matsumoto
File Audio:[Oh Japan – Our Time Is Now] [Everything Passes Away]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top