Cult of Luna – Salvation

Het is koud. De nacht nadert, het schemert en er hangt een desolate stilte. Uitgestrekte naaldwouden zover het oog kan zien en alles is bedekt met een dikke laag sneeuw. In de verte stapelen de wolken zich op, de storm komt naderbij. Een striemende windvlaag is de voorbode van het komende geweld en de eerste sneeuwvlokken komen al op je af. Nog even en het is aardenacht en blaast de sneeuwstorm je omver. De eerste sterren zijn alweer zichtbaar, het wordt alras donkerder. Nog even en de dag gaat voor langere tijd over in de nacht, en zal er dagenlang geen spoortje zonlicht meer te zien zijn. Als de omgeving bepalend is voor het soort muziek dat er gemaakt wordt, kunt u de oefenruimte van het Zweedse septet Cult Of Luna in deze ruige oorden aantreffen. Uitgestrekte muzikale gebieden worden er verkend, klein en intiem op de rustige momenten, allesverwoestend hard in de climaxen. post-rock voor de metal generatie, de eerste stappen werden gezet door vakbroeders Neurosis en ISIS en nu perfectioneert Cult Of Luna met Salvation de sound van het genre. Laten we het maar postmetal noemen. Het beestje moet immers ook een naam hebben. Doet er verder niet toe. Dit is het geluid van de winter. Luister en huiver mee.


mij=Earache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top