Emma Bunton – Free Me

Zo eens in de tien jaar is er een artiest die een plaat maakt die zó goed is, zó sterk en zó inventief dat je denkt: de rest van de wereld moet maar stoppen met plaatjes maken. Want dit, dit verbeter je nooit meer. Ik wist dat ik zo’n plaat gevonden had, zo’n klassieker, toen ik Free Me aanzette. Emma Bunton, voormalig Spice Girl, heeft namelijk een nieuwe plaat gemaakt en dat moet dus wel goed zijn. Ik bedoel: ze maakte deel uit van de Spice Girls! Die maakten toch inventieve, wereldverbeterende en klassieke platen! Loopt u gerust naar de platenzaak, ze hebben er vast nog wel een paar. Terug naar Emma en mijn verwachtingspatroon van haar. Ik stopte Free Me dus in de cd-eter en ging er eens even goed voor zitten. En een klein uurtje later stond ik op en zette ik de cd nog maar eens aan. Wat een wereldplaat. Haar honingzoete stem klinkt overal hetzelfde, maar daar is niks mis mee. Ik snap wel waarom Emma de enige Spice Girl is met een platencontract, ze is gewoon goed. Ik hoor zoete popliedjes, “Maybe” is echt een kunstwerkje. Ik hoor Spaanse invloeden in “Breathing” en ik hoor een werkelijk waar prachtig orkestje langskomen in “Tomorrow”. En als ik “Amazing” hoor dan denk ik aan een alpenweide waar ik naakt doorheen ren. Het gras kriebelt aan mijn… ach, laat ook maar. Wat een fijne plaat. Als u me even wilt excuseren. Ik ga nog een keer luisteren. En wegdromen bij al dit fijns.

3 reacties

 1. Ro

  Haha! Leuke recensie. Ik ben nu wel nieuwsgierig. Ff luisteren hoor… Hmmm… best aardig. Beetje loungy, zoals Beck ook weleens doet. Dat zijn die nummers die ik dan skip. Erg 70-ies Engels. Denk aan de Wrekers. Maar de refreintjes zijn toch wel tenenkrommend Spicey. Misschien toch nog een keer luisteren? 😉

 2. daniel

  ja je hebt helemaal gelijk, emma heeft idd een goed album gemaakt.
  alleen mel c heeft ook een goed platencontract en heeft ook wereldwijd succes met haar nieuwe album beatufull intensions, wat ook erg mooi is

 3. Mario

  Wat een heerlijke nikszeggende plaat. Wat zal ik deze nog vaak draaien. Lekkere nummers die gewoon heerlijk wegluisteren die tekstueel en muziekaal niet moeilijk zijn. Aanrader voor in de auto of thuis wanneer er bezoek is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven