Yyrkoon – Occult Medicine

Ik speel drums in een bandje. En erg goed zijn we (nog) niet. Ik in ieder geval (nog) niet. Ik zou ook liever in een metal bandje spelen, maar mijn grijze massa is (nog) niet in staat om op een hoog en snel niveau de juiste synapsen naar mijn spieren te versturen om een beetje redelijke metal groove neer te zetten. Wat moet het dan toch heerlijk zijn om in een band als Yyrkoon te spelen, want er is namelijk helemaal niets aan te merken op hun laatste cd, Occult Medicine. Het maakt eigenlijk niet uit van welke metal je houdt, want dit schijfje bevat gewoon METAL. De hoofdsmaak is melodieuze, enigszins Zweeds klinkende death metal, aangevuld met lomp Amerikaans hakwerk, wat Finse black metal en wat Duits georiënteerde power en heavy metal. En dat voor een Franse band! Volkeren dezer aardkloot verenigt U en het resultaat is een technisch hoogstaande metal release met opruiende ritmes, duizelingwekkende solo’s en een heerlijke melodieuze groove. De gitaarsolo’s doen mij vooral sterk aan het geluid van de broertjes Amott (o.a. Arch Enemy) denken en zijn niet alleen ter opvulling opgenomen, maar dragen ook bij aan de herkenbaarheid van de nummers. Yyrkoon heeft ook nog voor de opnames gebruik kunnen maken van de Belgische meestertrommelaar Dirk Verbeuren, die helaas alleen als sessiemuzikant heeft meegewerkt aan deze cd. Het zal niet meevallen om een goede vervanger voor hem te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top