Eva Cassidy – Eva Cassidy Sings (DVD)

We zaten in de kroeg. Nog steeds een beetje katerig lazen we ons krantje. De Volkskrant. Gelukkig wel gewoon beschikbaar daar in Engeland. We hadden voor de afwisseling er namelijk maar eens voor gekozen om met een groepje oud jaar buiten de landsgrenzen te vieren. Toen ik mijn eerste lager maar eens bestelde en het sportdeel aan mijn buurman gaf werd het steeds drukker in de kroeg. Op het podium werden instrumenten en microfoons in gereedheid gebracht en iemand stond ietwat onhandig met een handycam wat testshots te maken. Wat gaat hier gebeuren vroegen we ons af. Een half uurtje zagen we een dame het podium betreden. Ze sprak verlegen over een nummer dat zij één van de mooiste nummers ooit vond. En haar gitarist ook zei ze nog. Toen begon ze “What a Wonderful World” te zingen. Wij nipten aan ons bier en gingen maar eens kijken wat er ging gebeuren op dat kleine podium. Want dit klonk toch best wel bijzonder. Ze speelde die avond nog negen nummers. In alle nummers betoverde ze het publiek. Met haar prachtige stem zong ze voor ons grotendeels onbekende nummers van haar helden. Maar ook een prachtige uitvoering van Cyndi Lauper‘s “Time After Time”. Wij moesten die avond lachen om de stuntelaar met zijn camera die in zijn eentje de boel stond te filmen. Nu, bijna tien jaar later, zijn we blij dat hij er was die avond en we de mooie momenten die Eva Cassidy ons schonk die avond weer terug kunnen zien op de DVD Eva Cassidy Sings.

11 Comments

  1. Natju

    Zeker een van de beste ooit!!jammer dat ze er niet meer is om nog meer mooie muziek te maken.iemand die weet hoeveel dvd’s er zijn..??want ik wil ze graag allemaal!!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top