Frank Marino & Mahogany Rush – RealLIVE!

Mijn absolute gitaarheld Frank Marino is een typisch voorbeeld van een musician’s musician: het grote publiek kent ‘m niet, maar bij zijn collega’s oogst hij volop bewondering. Die onbekendheid bij het publiek is deels het gevolg van zijn volstrekte onwil om muzikale concessies te doen, deels door net niet dat mazzzeltje in z’n carrière gehad te hebben. Stevie Ray Vaughan‘s carrière kwam bijvoorbeeld pas van de grond toen David Bowie hem benaderde voor “Let’s Dance”. Frank Marino heeft grote overeenkomsten met Stevie Ray Vaughan. Beiden begonnen al jong als onbetwist middelpunt van een trio als pure bluesrockgitarist met sterke Jimi Hendrix-invloeden. Stevie Ray Vaughan bleef echter altijd een pure bluesrockgitarist, waar Frank Marino ook uitstapjes richting hardrock, sympho en jazzrock maakte. Eén overeenkomst is altijd overeind gebleven: het draait alleen maar om de gitaar. En hoe! Marino verklaarde onlangs dat hij destijds zelf ging zingen “omdat een zanger gewoon te weinig te doen zou hebben”. En dat is niet overdreven, want elk gaatje wordt door hem volgesoleerd. Zinnetje-solo-zinnetje-solo-zinnetje op de melodie van een solo, zoiets.Op RealLIVE! doet hij dat zoals hij dat het beste kan, live, in lang uitgesponnen songs. Meer dan 10 minuten voor een song is heel gewoon voor Marino. Twee volgepakte cd’tjes lang bluest hij er lekker op los, dan weer ingetogen, dan weer met gierende uithalen, maar altijd vol overgave en gevoel. En dat twee cd’s lang voor de prijs van één. Wat ziet u hier nog te lezen zeg? Hup, naar de platenzaak!

9 Comments

 1. Helemaal mee eens … 1 van de allerbeste gitaristen sinds 1970 !!! Wie haalt deze gitaarbeul eindelijk eens weer naar Nederland ??? 22 april 1982 is veeeeeel te lang geleden. Als troost hoop ik dat de DVD snel uitkomt, ik kan niet wachten. Het is een lust voor je oren de man te horen spelen, nu nog zien … !!!
  Gr. Eric Beld

 2. Jelle Aarnoudse

  Ik zou Marino ook graag eens life willen zien. Met een beetje promotie moet hij toch veel meer fans kunnen hebben? Waarom staat hij niet op het Classic Arrow Rock Festival.

 3. Helaas helaas: Helaas heeft Frank Marino wegens persoonlijke omstandigheden zijn optreden op vrijdag 9 juni op het Arrow Rock Festival moeten afzeggen, maar Blackfoot is een waardige vervanger voor hem.

 4. willem

  Helaas heb ik frank nooit live gezien,maar zijn muziek is waanzinnig om naar te luisteren.
  Jammer dat deze muziek in nederland in een ondergewaardeerd plekje geplaatst wordt.
  Maar ik hoop snel de cd”real live” aan te schaffen.
  Er staat zoals frank kennende weer te gek materiaal op die elke rock liefhebber in huis moet hebben.
  En natuurlijk wordt het tijd dat frank naar nederland gehaald word voor een te gek concert.
  Maar helaas we moeten wachten dat er een opstaat dat er in holland ook “rock liefhebbers zijn”
  Groetjes willem

 5. willem

  Helaas heb ik frank nooit live gezien,maar zijn muziek is waanzinnig om naar te luisteren.
  Jammer dat deze muziek in nederland in een ondergewaardeerd plekje geplaatst wordt.
  Maar ik hoop snel de cd”real live” aan te schaffen.
  Er staat zoals frank kennende weer te gek materiaal op die elke rock liefhebber in huis moet hebben.
  En natuurlijk wordt het tijd dat frank naar nederland gehaald word voor een te gek concert.
  Maar helaas we moeten wachten dat er een opstaat dat er in holland ook “rock liefhebbers zijn”
  Groetjes willem

 6. Waarom is er in Gods Naam… nog (@*%@!) steeds géén DVD van hem uitgebracht ????? Als je in ogenschouw neemt welke trash !!!! namelijk allemaal wél… uitgebracht wordt ?
  Er moeten video opnames zijn, bijvoorbeeld van een Concert van hem in Montreal 1978 ! Heb ik zelf via, via nog een oude video van, maar helaas slechte beeldkwaliteit. ‘t Is (en dat kun je goed zien hoor !) echter allemaal professioneel gefilmd ! Waarom zo-iets dus niet op DVD… NU ?!
  Flipper

 7. Marco Peerdeman

  Ik denk dat de platenmaatschappijen van Frank helemaal niets zien in een europees avontuur van Frank!De beste albums van de man,”The power of rock and roll” en “Juggernaut” zijn niet in nederland te krijgen! Dat is toch te triest voor woorden!Gelukkig heb ik nog een platenspeler,komt ie nog van pas.Ja,hij met met een bloedgang naar Nederland komen nu hij nog kan!Of kan hij niet?
  Het is toch wel frustrerend als je fan van hem bent. gr.aan alle Marino fans!

 8. Prikkie

  Marco: leve het internet. Alle cd’s zijn via het buitenland te krijgen. Marino zit steevast bij kleine maatschappijtjes, ook door zijn slechte ervaringen met Sony.
  Een optreden hier zal altijd onderdeel moeten zijn van een tour om uit de kosten te komen. De afgelopen jaren is hij wel in Engeland geweest, in het kader van een tour met o.a. Michael Schenker.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top