Four Square – Industry At Home

Soms heb je van die platen, waarmee je het gewoon niet meer weet. De nieuwe cd van Four Square is er zo eentje. Is het een afkraakplaat of een goedbedoelde poging? Maar dat hangt er dus ontzettend van af hoe je in je vel steekt op dat moment. Je zou kunnen zeggen: Ik hoor telkens Foo Fighters, en dan hun slechtste cd, helemaal bij het nummer “Something Left To Lose”, dat is de druppel… Aan de andere kant is het ook niet slecht. En dat is het probleem juist, ze doen zo verschrikkelijk goed hun best. Maar ondanks een tiental luisterbeurten blijft er niks hangen, behalve dan het zojuist genoemde nummer. Dat is allemaal natuurlijk wel weer erg makkelijk (en erg hip) om te zeggen. Dus laat ik eens een andere insteek kiezen! Four Square heeft met Industry At Home een energieke vrolijke gitaarpoprock plaat afgeleverd met een centrale rol voor zanger Simon Head. Live zouden ze best een potje kunnen breken, misschien zelfs het dak eraf kunnen spelen. Hun derde album is in een klassieke rockbezetting opgenomen en gemixt in de studio van diezelfde zanger (waar zou die titel dan toch vandaan komen?). Volgens hun label is de muziek ‘cachier than a case of V.D. from Amsterdam’. Toch maar even naar het bekende kwakkelende grootwinkelbedrijf in onze hoofdstad toe om een koffer te halen… die schijnen kennelijk zeer pakkend te zijn. Kan gelijk de CD erin gepakt worden voor op reis, want voor lange ritten is het lekkere muziek.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top