Wynjara – Human Plague

Ex Malevolent Creation gitarist JP Soars en zijn maatje Jason Morgan (ex-Monstrosity) besloten in 1995 eens gezellig samen te gaan jammen. In de loop der jaren schreven ze een handvol songs en in 2000 brachten ze hun debuut uit via Nocturnal Art Productions. Daarna gingen ze vrolijk verder met jammen en zie daar: vier jaar later en is zowaar een tweede schijf. Vol gevarieerde death metal. Wynjara houdt haar death metal namelijk melodieus zonder het brute aspect over het hoofd te zien. Dus met blastbeats, maar daarnaast ook dubbelstemmige gitaarlijnen en verrassend melodieuze solo’s. Die meneer Soars weet heel goed hoe hij op de gevoelige snaar moet raggen. Wat ook erg opvallend is, zijn de geprogrammeerde drums. Waar dit soort drums normaal gesproken klinken alsof er gespeeld wordt op een plastic drumstelletje uit de My First Drumkit-lijn, klinken de drums op deze cd bijna eng natuurlijk en menselijk. Helemaal vergeleken bij alle triggerdrums die we tegenwoordig in de deathmetal voorbij horen razen. Erg knap gedaan. Hoewel Human Plague een bruut snelle opener kent is het geheel overwegend mid-tempo te noemen. Ook kent de plaat middels een aantal instrumentaaltjes tussendoor een paar rustpuntjes zodat de harde nummers erna ook echt hard overkomen. Extra pluspuntje is de heldere verzorgde productie. Liefhebbers van Amerikaanse death metal die niet de hele tijd op blast-tempo voortraast mogen hun slag slaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven