Misunderstood – Solution to what (EP)

De schrik slaat me om het hart als ik op de site van Misunderstood lees dat de bandleden zich Nerve, Junkie, ADHD en Jerk noemen. Vervolgens zie ik erg krakkemikkige en soms wel erg opschepperige teksten verschijnen. Dan weet je al bijna hoe laat het is voordat je de cd hebt beluisterd. Helaas wordt dat beeld bevestigd wanneer ik mijn cd-speler aan het werk zet. Deze eigen beheer-cd komt nergens boven het demo-niveau uit. De cd begint met een stevige rocker maar de rest van de nummers zijn meer powerballads, waardoor het zelfs geen echte rock-cd wordt. Wat als eerste opvalt is het metersdikke accent van de zanger en wanneer je wat beter naar de begeleiding luistert hoor je dat die niet zozeer bewust sober is, maar meer omdat de lastiger passages ternauwernood overleefd worden. Compositorisch klopt het aardig, maar ook daar val je niet van je stoel. Ik vind het heel sympathiek wanneer bands het aandurven om een eigen-beheer-cd uit te brengen, maar deze band is daar domweg nog niet klaar voor. Live kunnen deze jongens vast een leuke set neerzetten, maar het opnemen van een cd is iets anders. Daar was Misunderstood nog niet aan toe. Jammer, maar hier kan ik echt niets van maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven