Sustain – This is Now

Als ik naar een Europese voetbalwedstrijd kijk hoop ik toch dat de Nederlandse club wint, zelfs als ze niet het beste voetballen. Alleen voor Ajax maak ik graag een uitzondering op die regel, die mogen van mij altijd verliezen. Bij Nederlandse bandjes heb ik een beetje hetzelfde – met Kane in de rol van Ajax. Maar het blijft toch veruit het leukst wanneer die regel niet eens nodig is, domweg omdat de Nederlandse vertegenwoordiger gewoon goed is. Dat is zeker het geval bij Sustain. Bij deze Limburgse band hoef je er geen clichés als on-Nederlands goed bij te halen, domweg omdat ze met deze eigen beheer-cd internationaal al mee kunnen draaien. Hmm, Prikkie, overdrijf je nu niet een beetje? Zeker niet. Wanneer je bekijkt wat labels als Frontiers en Majestic Rock uitbrengen in het genre, zou Sustain daar prima tussen passen. De klassieke jaren-tachtig-hardrock, die herinneringen oproept aan VandenBerg, Y&T en Poison, is door de niet overdreven inventieve maar wel goed uitgewerkte composities en de stevige down-to-earth productie ook commerciëel best interessant. Zanger Rick Olmeyer heeft wel wat van VandenBergs Bert Heerink, zij het wat geknepener in de hoge uithalen. De muzikanten zijn meer dan vaardig en laten dat horen met mooie accentjes in de uitvoeringen. Het is een riff-georiënteerde band, geen band voor virtuoze solo’s, maar de composities staan garant voor voldoende afwisseling. Voor de Champions League komen ze vooralsnog wat tekort, maar lekker meedraaien in de Europese subtop moet best lukken.


mij=Rock Inc.

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven