Charles Schillings – Not Correct

Zou het eraan liggen dat spanningsboog niet in mijn Nederlands-Engels woordenboek staat? Ehm… Span of tension? Veelbelovend klinkt het begin. Maar dan. Zelden hoorde ik een cd die meer inzakt dan Not Correct. De keren dat ik luisterde zijn al op twee handen te tellen, maar elke keer ging het ergens halverwege mis. Of ik ging douchen, of ik liep weg, of ik miste gewoon het einde van de plaat. Nee, Charles Schillings weet het woord spanningsboog niet te vinden in zijn woordenboek. En dat terwijl “Spin it Right”, het eerste lied op Not Correct, zo fijn door de kamer danst. Ja, Charles, daar lukt het nog wel. Maar wat jammer nou, zo’n hippe Belgische DJ die het inmiddels (vooral) in Frankrijk helemaal gemaakt heeft, in Tokyo, Londen, Jakarta en New York geen onbekende meer is en muziek bij Karl Lagerfelds modeshows verzorgt – zij van Vive la Fête doen dat ook, en weten wel raad met een spanningsboog – en ik weet het niet te waarderen. Of niet op waarde te schatten, dat kan ook. Maar als u nu van de wat rustigere dance houdt, die zich richting lounge beweegt, misschien is Schillings dan iets voor u. Voor mij mag het up-tempogedeelte van het begin tot het einde doorgevoerd worden. Nu mis ik telkens het einde van de plaat. Maarja, dan begin ik toch gewoon opnieuw: “Spin it Right” maakt veel, heel veel goed.


mij=Wagram

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top