Tina Dicko – Notes & Far (EP)

Het was u vast al opgevallen. Alle mannelijke schrijvers hier lijken wel op zoek naar elfjes de laatste tijd. Het zal wel the time of the season zijn of zo. Air had ook een elfje. Ze heet Beth Hirsch en zong mee op hun album Moon Safari. Het elfje Hirsch maakte vervolgens met Early Days een fenomenaal soloalbum. Air Look-a-likes Zero 7 konden niet achter blijven natuurlijk en gebruikten voor hun tweede album When It Falls maar liefst vier elfjes. Eén van hen was Tina Dico. Eigenlijk Tina Dickow, maar het laat zich makkelijk raden waarom ze dat aangepast hebben. Dat elfje schreef zomaar ook mee aan de nummers van When It Falls. En één daarvan, “Home”, werd zelfs de eerste single. Dat dit elfje meer in haar mars heeft blijkt wel op haar soloalbum Notes en de EP Far. Beiden al wat ouder, maar wel allebei erg fijn. Notes was als een soort van undergroundding bedoeld en is nog steeds alleen maar via Dickows site verkrijgbaar en bij concerten. Far bevat op één nummer na liedjes die ook al op Notes stonden. Notes is echter veel kaler en werd in slechts twee dagen opgenomen. Van mij had het af en toe nog kaler gemogen. Gewoon alleen Tina met een gitaar of liever nog piano. De EP van Tina Dico ligt hier wel gewoon in de winkel als u een beetje goed zoekt. En dat moet u doen, want ook u zoekt elfjes en zo niet dan ook.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top