Zwerfhond – Alles Wat Een Vrouw Moet Weten

“Ik houd van rammende gitaren, een muur van geluid, het liefst de stereo op 10 en beuk de ramen eruit, het mag ook subtiele jazz zijn, een goed stuk klassiek, Shostakovich of Keith Jarrett, het is allemaal muziek” Een pluim voor Zwerfhond! De band uit Nijmegen maakt zelf droge leuke Nederlandstalige popnummers en de derde EP Alles wat een vrouw moet weten is er een goede dwarsdoorsnede van. “Wachtwoord” rockt hypervrolijk en in “Ballade van niemand in de buurt” veegt de band fraai de vloer aan met tv-belspelletjes. Hooijer zegt in Oor 23: “Popmuziek is in Nederland niet langer barometer voor maatschappelijke processen. Die taak hebben de cabaretiers, filmmakers, journalisten en schrijvers overgenomen.” Eigenlijk jammer dat Zwerfhond daarom een nummer als dit niet op de EP gezet heeft. Met zulke klasse mag dat best!

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top