Airged L'Amh – The Silver Arm

Powermetal, folkmetal, Keltische mythologie en dat uitgevoerd door een stel Grieken. Een vreemde, maar in potentie een ideale combinatie voor een boeiend conceptverhaal zou je zeggen, of beter, daar mag je op hopen. Ik ging er eens even lekker voor zitten. Airged L’Amh, dat simpelweg ‘de zilveren arm’ betekent, brengt het conceptverhaal in een uur tijd op een wijze waar inderdaad regelmatig de power- en de folkmetal goed naar voren komt. Het verhaal gebaseerd op een eeuwenoude Keltische legende met de tribe van Tuatha de Dannan en ‘the silver arm’ van koning Nuada. Nooit van die koekenbakker gehoord eerlijk gezegd. Ik vind het overigens wel een beetje vreemd dat een Griekse metalband kiest voor de Keltische mythologie, aangezien de Grieken ook wel wat te bieden hebben qua spannende ‘geschiedverhalen’, zou je zo denken. Maar goed, dit Griekse vijftal laat een stijl horen die aardig in de buurt komt van een mix van Iron Maiden en Kamelot. Ik zat dus lekker te luisteren in mijn huiskamer, liep eens naar de speakers en checkte de kabels. Het klonk namelijk niet geweldig wat ik hoorde aan geluid. Nee, het lag niet aan mijn speakers. Het lag gewoon aan de productie van de plaat. De nummers an sich zitten eigenlijk best aardig in elkaar, maar de productie is gewoon een beetje te brak en de zanger ook niet echt briljant. Daardoor wordt dit een plaatje van het type ‘ene oor in andere oor uit’.


mij=Black Lotus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven