Phallus über Alles – Iron Woman

“The name “Phallus über Alles” is a statement on the world today, the continuing persistence of male-dominated hierarchies in nearly every industry and creative venue alike. PüA questions not only the cultural perception that women are somehow less capable than men, but also turns a critical eye toward the female behavior that propagates that misconception.”
Ja lieve lezertjes, File Under recenseert vandaag niet zomaar een band, maar een anarcho digitale hardcore punkband! Eentje met een boodschap! Potverdrie en dat is rauwe kost. Want wij mannen onderdrukken de vrouwen. En de vrouwen onderdrukken zichzelf door zich daar naar te schikken. Nou is daar her en der wel wat van waar, want er is nog veel onderdrukking, glazen plafonds en dergelijke. Maar File Under lijkt me niet het medium om dat te slechten. Hier letten we vooral op de muzikale merites. En daar word je ook al niet vrolijk van. Monotone doordreunende drummachines, waar overheen overstuurde gitaren raggen en onverstaanbare teksten gebruld worden. Een beetje zoals Atari Teenage Riot. Maar dan minder. En saaier. En doordat het redelijk onverstaanbaar is, is het ook nog eens preken voor eigen parochie. Kortom, hier schiet niemand wat mee op. En dan blijkt Phallus über Alles bovenal een vegetarische digitale hardcore punkband. Want vleesch noch visch…


mij=Fatal / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven