John Frusciante & Josh Klinghoffer – A Sphere In The Heart Of Silence

Eén blanco blaadje Als je iets verwacht dat op Red Hot Chili Peppers lijkt dan kom je bedrogen uit. Frommeldefrommel, één nieuw blaadje John Frusciante goes Thom Yorke. Frommeldefrommel, weer één nieuw blaadje Popnieuws: Pink Floyd in nieuwe samenstelling bij elkaar. Frommeldefrommel, nogmaals één nieuw blaadje De 10.000ste release van John Frusciante ligt voor me. Frommeldefrommel, nu nog één keer Na de drugs lijkt John Frusciante nu aan het uitbrengen van nieuwe releases verslaafd Frommeldefrommel, dat valt niet mee, weer één nieuw blaadje. Elektronica en John Frusciante hebben elkaar gevonden in het verrassende A sphere in the heart of silence. De uitgesponnen songs die hij samen met zijn muzikale makker Josh Klinghoffer maakt lijken tot doel te hebben om mij in hogere sfeer te brengen. Drugs zijn taboe. De psychedelische sfeer van een band als Pink Floyd met instrumenten van nu of het meeslepende van Radiohead zijn echter niet taboe. Wat moet er in het hoofd van de inmiddels 33-jarige John Frusciante omgaan? Release na release volgt, en niet de minste. Dit lijkt zijn manier om de rust te vinden. Wat hij nog bij Red Hot Chili Peppers doet is mij werkelijk een raadsel. Dit is zo anders, en zoveel beter. Ik wil John & Josh graag samen op een kleiner podium hun ding zien doen, het publiek in vervoering brengen, en mij tot tranen toe geroerd laten zijn. Voorlopig zal ik het echter met deze cd moeten doen, maar klagen hoor je mij niet.


mij=Record Collection/Warner

10 Comments

 1. John Frusciante doet gewoon de dingen waardoor hij beinvloed is: Can, New Order/Joy Division, Neu. Ik begrijp dat deze bands for Anthony & Co wat minder boeiend zijn, maar ik vind het allemaal geweldig! Ik koop zijn cd’s al vanaf zijn eerste soloplaat. Josh K. is trouwens van Thelonius Monster en the Bicycle Thief (allebei bands van drugsmaatje Bob Forrest) Bob Forrest is trouwens ook weer clean.
  Overigens is denk ik zo langzamerhand wel aan iedereen duidelijk wie de genius is van the Peppers:Mr.John Frusciante !

 2. De legende wil dat John Frusciante voor de ogen van Bob Forrest door Anthony Kiedes werd weggekaapt! Misschien wel goed ook, anders hadden we weer één dode gitaarheld erbij. Bob Forrest was een iets heavier addict dan Flea + Kiedis bij elkaar! Getuige zijn optreden op PINKPOP (1990?) en het interview aldaar met Jan Douwe Paardelul (You want me to say something “soulful” ? Ok, here it comes, since I was twelve years old and watched Lenny Bruce, all I wanted to do was shootin’up heroine !!! Is that o.k. for you ?
  Het nummer “Adios Lounge” is geweldig met Tom Waits als gastzanger.

 3. pol

  John is gewoon de grootste gitarist ooit, wat hij allemaal flikt (zowel bij de peppers als solo) vind ik gewoon onvoorstelbaar. Ik vind het nouw ook weer niet nodig om hem als gitarist bij de peppers wir helemaal af te kraken. Ik vind de solo’s die hij live neerzet met de peppers behoorlijk indrukwekkend. Hij haalt een gevoel bij me los wat geen enkele artiest ooit is gelukt. John is absoluut de top!

 4. Doc

  Het was niet JDK die het interview deed met Bob Forrest op Pinkpop maar Bram van Splunteren.
  Voor de liefhebbers van Josh en John: op de LP It comes and goes like a popsong van The Bicycle Thief (met Bob Forrest) doen ze samen ook een nummer (Cereal Song).

 5. SS

  Gisteravond ben ik op mijn iTunes-bibliotheek gestoten op een nummer waar Forrest en Frusciante samen Bob Dylan eren. Het nummer in kwestie heet See That My Grave Is Kept Clean en het is op zich al een geweldig nummer van Bawb, maar de intensiteit waarmee Forrest (zang) en Frusciante (gitaar) het brengen is geniaal. Voor de liefhebbers: check op http://jftab.free.fr/

 6. Fan!

  Ik zou zelf nooit dugs gebruiken..maar van John had ik het ook niet egt verwacht,,(wel vind ik hem helemaal top!!) maarjah dat heb je nou enmaal, heel veel rocksterren gebruiken dugs! Wel jammer…maarjah…het leven gaat gewoon door..of je het nou wil of niet. (nou de groeten aan John! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top