Venice – Pacific Standard Time

Er zijn voor mij drie goede redenen om Venice vreselijk te vinden: het is doorgaans mierzoet, de gitaaraanslagen blijven te allen tijde erg rustig en het is een van de favorieten van Kink FM-plaatjesdraaier en asskisser-to-the-stars Jan Douwe Kroeske. Maar op de een of andere manier vind ik Venice tóch leuk. Gelukkig vind ik van me zelf dat ik alleen consequent inconsequent hoef te zijn, maar verontrustend blijft het. Ik denk dat het te maken heeft met mijn stiekeme voorliefde voor The Eagles. Laten we wel zijn, de koortjes van Venice komen regelrecht van The Eagles en Steely Dan. Op hun vijfde Nederlandse album, dat pas begin volgend jaar in de Verenigde Staten uitkomt, is de werkwijze geen millimeter veranderd. Spaarzame begeleiding in hyperromantische songs die maar om één ding draaien: de samenzang van de familie Lennon. Wat je verder ook van Venice vindt, die zang is fenomenaal. Hoewel een enkel nummer van een iets poppier ritme voorzien is, blijft het in de basis hardcore kuntry in popuitvoering. Alsof je in westernhoed en laarzen met sporen door Amsterdam loopt, zeg maar. Venice is zoals gezegd niets veranderd ten opzichte van eerdere albums en voor de meesten zal dit dus echt een tikkie te zoet zijn. De File Under bij deze recensie zou dan ook hetzelfde kunnen zijn als hier: voor alle fans. En toch is het nog steeds fantastisch voor closet romantics met goed glazuur op hun tanden. Deze gerontorocker is er zo eentje…


mij=Idol Media

6 reacties

  1. En ik kan er ook niks aan doen, maar vind de muziek ook geweldig. In eerste instantie vond ik het ook niet geweldig… songs die ik niet kende en op elkaar leken. Maar helaas het Venicevirus heeft me gegrepen en ben er nu helemaal weg van. Heeft ook te maken met de down to earth instelling van de heren. En een welgemeend Fuck joe zal heus wel eens klinken.. maar niet on stage..is ook nergens voor nodig lijkt mij.

  2. Bert

    Moet het allemaal per se 3 doors down zijn of Intwine of Marilyn Martin? Even vooropgesteld dat ik de eerste 2 ook graag hoor, vind ik Venice (met een lekker glas wijn en de haard wat hoger in de winter) heerlijk om naar te luisteren. En inderdaad, je moet wel van C,S,N & Y en de Eagles houden, maar dan kan dit ook niet meer stuk. En voor degenen die het niks vinden: geef je op voor “jackass” want het zijn dat soort types die niet weten wat échte muziek is!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven