Venice – Live in Royal Theater Carre (DVD)

Je hebt zo van die bands, die zijn wereldberoemd in Nederland. En waar ze zelfs in het thuisland amper van gehoord hebben. Venice is zo’n band. Opgepikt door Jan Douwe Kroeske, die ze net zolang 2 meter sessies heeft laten doen tot Nederland er niet meer om heen kon. En verkopen ze nu grote zalen uit. Nou is het eigenlijk in het geval van Venice niet zo raar. Ze zitten in het Westcoast straatje waar een band als The Eagles ook in zit en die braken als eerste door in Nederland om vervolgens de wereld te gaan veroveren. Zover is Venice nog niet, maar Nederland hebben ze in ieder geval. Zelfs zo dat er, speciaal voor Nederland een DVD is opgenomen; Venice Live in Royal Carre Theater. Al zou die DVD ook een mooie introductie zijn voor de rest van de wereld. Want de mooi sober opgenomen DVD geeft een prima overzicht van het oeuvre en laat veelvuldig zien waar de heren Lennon (twee keer twee broers en dus vier neven) goed kunnen; namelijk heel mooi samen zingen. Echter, het toont ook meteen een van de gebreken van Venice aan. De stemmen mogen dan goed en mooi zijn, de nummers zijn dat niet altijd. Die variëren namelijk van bloedstollend mooi, vooral als er wat gas terug genomen wordt, tot aalglad. En dan is een dikke 100 minuten gewoon teveel. En verwordt het tot een DVD die toch vooral bedoeld is voor die fans die erbij waren. Maar misschien was de DVD daar eigenlijk ook voor bedoeld…

File: Venice – Live in Royal Theater Carre (DVD)
File Under: Voor alle fans

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven