VA – Diva Volume 1

“Volgens mij heb je er een gratis sampler bijgedaan om te recenseren,” zei ik monter tegen baas File Under. “Nee hoor,” kreeg ik terug. “Weet je het zeker?,” probeerde ik nog. “Ja,” kwam er wat nors terug. “De cd is anders helemaal niet in Nederland te koop,” bracht ik in. “Moet je zeker in Frankrijk zijn,” kwam er meteen terug. Meer durfde ik niet in te brengen, ik kan mijn baas niet eeuwig tegenspreken. Ik heb echter tot op heden nog niets over deze cd gevonden. Oké, het Franse label Diva bracht deze verzamelaar uit. Oké, ik heb ook wel gezien dat de cd een verzameling is van nummers van vier labels, namelijk Disques Tricatel, Ici d’Ailleurs / 0101, Vicious circle en Alienor / Platinum. De tracks staan echter als een bijeengeraapt zooitje op de cd. Ik laat me echter niet snel uit het veld slaan, en programmeerde de tracks per label. Dit veranderde echter weinig aan mijn indruk. De labels vertegenwoordigen geen specifiek genre, het blijft een rommeltje. De kneep kon echter wel eens zitten in het feit dat Franse muziekzenders tegenwoordig 80% nationaal product moeten draaien. Er staan namelijk veel Franse artiesten op met als noemenswaardige bands: Bikini Machine en Mouloud. Deze cd lijkt m.i. bestemd voor de interne markt, maar is wel aangevuld met nummers die dezelfde labels in licentie hebben. Het Amerikaanse King Khan and His Shrines, en het Engelse The High Llamas zijn hiervan weer het meest interessant. De totale oogst is echter matig. Ik blijf erbij dat het een gratis of goedkope sampler is die per abuis hier terecht gekomen is. Mocht de cd echt niet te vinden zijn dan zal mijn hoesje met de tekst Ewie te lezen zijn. Eens kijken of de baas hiervan terug heeft zonder te photoshoppen.

File: VA – Diva Volume 1
File Under: Sampler waar je niet veel voor moet betalen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top