The Datsuns – Outta Sight / Outta Mind

Oftewel Messin’ around in de eigen woorden van de band. Ondanks (of misschien wel dankzij) het feit dat ik een Daihatsu rijd, wisten de Datsuns met Outta Sight / Outta Mind me toch bij de les te houden op een vermoeiende autorit, niet in het minste omdat ze probleemloos de motor overstemmen (ligt uiteraard ook aan de volumeknop…). Lekkere vuile nummers met variabel tempo. Deze Nieuw-Zeelandse heren beginnen meestal meteen in de 2e versnelling, zetten ‘m zo nu en dan even in de achteruit of langs de kant van de weg, maar pakken dan halverwege weer op om in de hoogste versnelling van hun vehikel door te stomen naar het eind van het nummer. Afslaan doet de motor niet, dat zal dan wel een diesel zijn… Als we dan onder de motorkap kijken van de Datsuns, dan zitten daar onderdelen van Jon Spencer, wat reservedelen van bands als de BRMC, Thee Hypnotics en meer van dat soort kornuiten. Op de achterbank zitten nog wat overjarige rockers… Is het dan alleen maar lekker rotzooien? Met “What I’ve lost” laten ze zien dat er ook een gevoelige snaar kan worden geraakt. En bovendien… de teksten gaan ook nog wel es ergens over.

File: The Datsuns – Outta Sight / Outta Mind
File Under: Lekker vuige rock-&-roll
File Video: [Blacken My Thumb]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven