VA – Sex & Subversion, A Thick Records Document

Ik heb al mijn alternatieve vrienden en vriendinnen uitgenodigd voor een feestje. Eén voor één druppelen ze net na twaalven binnen. Het is een bonte mengeling bij elkaar; tattoos, hanenkammen, lang haar met en zonder staart, neuspiercings, alles is aanwezig. Het is heet, het bier vloeit, het geluidsniveau wordt opgeschroefd. Het feestgedruis barst in alle hevigheid los. Er wordt gedanst, gesprongen, gepogood, en dat in alle varianten. Mijn vrienden en vriendinnen knikken mij tevreden toe. “Hoe kom je toch altijd aan die leuke muziekjes?,” fluistert een knappe blonde vriendin in mijn oor. Ik kleur. Ik kijk haar enigszins verlegen aan, het kon wel eens een bijzondere avond gaan worden. Het geluidsniveau wordt verder opgeschroefd. Het dak gaat eraf. Een opwindende mix aan punk, indie, folk en ander alternatief werk vult de ruimte. Na een klein uur is het plots stil. De cd is afgelopen. De blonde vriendin graait tussen de stapel cd’s bij mijn cd -speler. De Thick Records verzamelaar genaamd Sex & Subversion wordt uit de cd -speler gehaald. “Vieze vuile seksist,” klinkt het plotseling. Ze houdt het cd-hoesje omhoog. “Ja, maar het heeft een reden,” stamel ik nog. Mijn vrienden en vriendinnen vertrekken sneller dan ze gekomen zijn. Ik blijf alleen achter. Voor me houd ik het hoesje, waarin de tekst van Malcolm McLaren te lezen is: “The true meaning of rock is sex, subversion & style”

File: VA – Sex & Subversion, a thick records document
File Under: Leuke alternatieve verzamelaar met hoes die je niet moet laten slingeren
File Audio: [Sullen – All fall down][New Black – Booze olympics]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top