St. Thomas – Let's grow together, the comeback of

De komende zomer ga ik op fietsvakantie naar Noorwegen. Ik verwacht een ruig landschap, geregeld neerslag, kou en relatieve warmte, soms ongeasfalteerde wegen, de nodige zware tochten en de kennismaking met de eigen alcoholische brouwsels. Muzikaal is er nu een vierde volledige brouwsel van het Noorse St. Thomas, oftewel Thomas Hanson met wat beperkte hulp (drums , bas en wat vocalen). Nu klinkt brouwsel oneerbiedig, maar dat is zeker niet zo bedoeld. Het vorige album Hey harmony was al de moeite waard, maar helaas net teveel dicht geplamuurd. Dit valt vooral op als je hun nieuwe hoort: Let’s grow together – the comeback of. De muziek en teksten van St. Thomas vragen simpelweg om oneffenheden. Gelukkig werd het slechts in vier dagen opgenomen. Het Belgische 62TVRecords dat maar dit jaar al prachtige releases van John Wayne Shot Me en Austin Lace uitbracht, lijfde ze in. En dat lijkt muzikaal gezien geen toeval. De korte nummers zijn te beschrijven als een mix van de later doorgedraaide Syd Barrett die per abuis in het Canada van de akoestische Neil Young is beland. Ik ben nu helemaal in de vakantiestemming gekomen. Als het Noorse Verkeersbureau regelt dat ik deze zomer Thomas Hanson met gitaar op de Noorse fjorden tegenkom, dan heb ik de vakantie van mijn leven. En als dit teveel gevraagd is dan graag een concert in zijn woonplaats Oslo waar ik start en eindig. Dat moet toch te doen zijn. Als jullie me even mailen dan kunnen we een afspraak maken.

File: St. Thomas – Let’s grow together, the comeback of
File Under: Een heerlijke verzameling Noorse liedjes

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top