The Catheters – Howling… It grows and Grows!!!

Nog niet eens zo heel erg lang geleden liep deze jongen heet aan van de muziek van garagepunkers als The New Bomb Turks, The Oblivians en – wat later – The Hives. Eenvoudige maar zeer pakkende liedjes die zich vooral kenmerkten door hun krakkemikkige geluid en passionele uitvoering. Vooral live waren deze helden één brok adrenaline. Toch was dit een genre wat weinig enthousiasme oogstte binnen mijn vriendenkring. Blijkbaar moet je er een beetje gek voor zijn, om lang te kunnen luisteren naar dergelijke hysterische en over-the-top zangkunsten. Nu, een aantal jaren later, kan ik wel stellen dat mijn muzieksmaak misschien ietsjes ‘verfijnder’ is geworden maar dat ik toch direct een lekker nostalgisch gevoel krijg bij het luisteren naar de nieuwe van The Catheters. Het rammelt aan alle kanten en het zou mij niets verbazen wanneer alles in een middagje op het locale openbare toilet is opgenomen maar het is verrukkelijk authentiek. Het is niet te horen dat de band uit Seattle eigenlijk geheel is opgetrokken uit rijkeluismannetjes, de Rock n’ Roll druipt er vanaf. Een doorbraak naar het grote publiek ligt denk ik niet direct in het verschiet maar met een respectabele undergroundact is natuurlijk ook helemaal niets mis. The Catheters is typisch zo’n band waarvan je meteen een kick krijgt of waarvan je de haren rechtop gaan staan. Een tussenweg lijkt er niet te zijn. En volgens mij is dat ook precies wat de heren willen.

File: The Catheters – Howling… It grows and Grows!!!
File Under: Tijd om de garage weer eens op te ruimen
File Audio: [No Natural Law]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top