VA – Dear Johnny

Jaren geleden, vlak nadat ene Elvis Presley zijn opwachting had gemaakt in de Sun-studio’s van Sam Phillips, kwam een andere arme southerner opnames maken. Niet veel later werd deze Johnny Cash de grootste countrymuzikant sinds Hank Williams. Maar The Man In Black maakte, vooral in die tijd, niet alleen country, maar ook rockabilly. Ik heb geen idee of dat een reden is dat het juist Wolverine Records was dat Eddie Spaghetti (u weet wel, van de Supersuckers) vroeg om een tribute voor Johnny Cash samen te stellen. Maar mooi dat Dear Johnny vol staat met de meest heftige rockabilly-uitvoeringen van Johnny Cash-songs. Daarnaast staat er een volkomen logische en natuurlijk klinkende (echt waar!) industrialuitvoering op van “Wanted Man” door de Beverley Killbillies, een tranentrekkende versie van “Peace in the Valley” door Eddie Spaghetti zelf en een ietwat uit de toon vallende cover van “Guess Things Happen That Way” door Dale Watson. De oplettende lezer zit nu al driftig de commentaarbox vol te tikken: geen van de genoemde songs is van Johnny Cash zelf. En dat is nu net het idee achter deze tribute: songs brengen die Johnny Cash groot heeft gemaakt en die ook hem groot hebben gemaakt. Lang niet in alle gevallen is het een gelukte versie geworden, maar alleen al om “Peace in the Valley” zou je deze tribute eens moeten beluisteren.


mij=Wolverine/Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven