Figure Of Merit – Vatic

Een Figure Of Merit (FOM) functie, is een functie die de overeenkomst meet tussen bepaalde data en het daarbij behorende model. Als de overeenkomst goed is, zal de uitkomst van de functie klein zijn. Neem bijvoorbeeld het comprimeren van audio naar een mp3. Door compressie heb je minder opslagruimte nodig voor audio. De data van originele audio bevat overeenkomsten met het ooit door het Duitse Fraunhofer Instituut bedachte compressie model. Het compressie model behaalt zijn winst door herhalingen in de originele data op een kortere manier te noteren, patronen te converteren naar wiskundige formules en geluid weg te laten dat we niet kunnen horen. De compressie winst, oftewel FOM, die bijvoorbeeld de lame encoder met deze methode behaalt is ongeveer 0,136. Figure Of Merit opereert volgens hetzelfde principe en probeert zijn winst te pakken door hun math-core op Vatic te laten kenmerken door veel herhalingen, calculerende patronen, mathematische precisie en gebruik te maken van lekker in het gehoor liggende midrange geluidshertzen. In nummers als “Blackhammer”, “Overhead Projector” en ” Grace At Arms Lengths” wordt bewezen dat al deze elementen bijdragen tot een goede FOM. De rest van het album mist echter de juiste algoritmen, is weinig opvallend of opzienbarend en bij vlagen zelf erg eentonig en saai. Figure Of Merit zal dus nog wat aan zijn eigen rekenkundige model moeten sleutelen om zijn FOM dezelfde waarde te geven als hoofdreken grootheden Neurosis en Unsane.


mij=Code:Breaker

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven