Robyn Hitchcock – Spooked

Er is een groots banket aangericht om de binnenkomst van bard Robynhitchcockerix te vieren. Assurancetourix zit balend met touwen om zijn lichaam en een doek voor zijn mond in een boomhut. Het is druk rond het kampvuur in het Gallische dorp.”Wolkje melk?” Robynhitchcockerix knikt. Hij pakt zijn gitaar, begint erop te tokkelen en zingt. Gillianwelcherix en Davidrawlingserix begeleiden hem. Er zijn meer barden op het feest. De knorrige Vanmorrisonerix lijkt zowaar tevree. Leonardcohenerix ziet het ook wel zitten. Zelfs Sydbarrettix is uit zijn schuilplaats gekropen om dit niet te missen. En dan is er nog de bard Bobdylanix. Hij weet zich geen houding te geven als zijn “Trying to get to heaven before they close the door” voorbijkomt. Robynhitchcockerix zet het echter geheel naar zijn eigen hand. Het vuur brandt, de everzwijn wordt smakelijk verorberd en de wijn smaakt best. De mensen en hun stamhoofd Abraracourix zijn trots. Robynhitchcockerix ging helemaal de grote plas over om in Nashvillerix zijn laatste album Spooked op te nemen. Het is geen country-album geworden. Hij had dan naast Assurancetourix gezeten. De folkinvloeden zijn echter nog duidelijk te horen. De grijzaard, die net de 50 gepasseerd is, weet wat hij wil. Hij doet dan ook al zijn ding vanaf 1981. Nu is een feestmaal zijn deel met de grote namen van barden om hem heen. “We’re gonna live in the trees,” zingt hij nog een beetje spottend, een beetje medelevend. Assurancetourix baalt nog meer.


mij=Proper / Yeproc

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top