John Frusciante – Inside of Emptiness

De vrouw op leeftijd tegenover me in de trein pakt een banaan uit haar tas. Hmm banaan, denk ik. Daar heb ik ook wel zin in. Ik bedenk me dat ik eigenlijk nooit meer Chili Peppers platen draai de laatste paar jaar. Terwijl ik dat eind jaren 90 toch heel veel deed. Maar wat doet ze nu zeg? Gatverredamme! Ze plakt de kauwgum onder het kleine tafeltje van de vierzitter van de koploper. Ik ben helemaal afgeleid van waar ik mee bezig ben: Luisteren naar de cd van John Frusciante. Ja inderdaad, alweer een nieuwe cd van John Frusciante. De man brengt meer cd’s uit dan wij per week kunnen recenseren lijkt het wel. Zul je zien dat ze het straks weer in haar mond stopt. Het is niet de eerste keer dat ik afgeleid wordt tijdens het beluisteren van Inside of Emptiness. Het gebeurt elke keer weer. En elke keer trekt de cd ook weer mijn aandacht. Zuigt me weg uit mijn omgeving. Zo’n oude vrouw zou toch het goede voorbeeld moeten geven. De bananenschil gaat gelukkig wel in de prullebak. Het is raar om in het handgeschreven boekje te lezen dat een briljant gitarist als Frusciante solo’s en leadgitaar overlaat zijn maatjes tijdens het opnemen ookal spelen ze in The Mars Volta. Ruwe ongepolijste liedjes zijn het op Inside of Emptiness. Mooie liedjes ook, met af en toe bijna valse zang van John. Gatver ze stopt echt de kauwgom weer in haar mond. Ik ril, het komt door de muziek.


mij=Record Collection / Warner

6 reacties

  1. Storm, je loopt achter! Er is alweer een nieuwe solo cd (nou ja, solo… samen met John Klinghoffer dit keer. duo zeg maar), A Sphere In The Heart of Silence. Ambient achtige muziek die doet denken aan Axiom Ambient, een Bill Laswell project van een aantal jaar geleden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven