Monsoon – Speak

Ik krijg wel eens te horen van onze opperdespoot dat hij mijn muzieksmaak niet helemaal kan peilen, wat als gevolg heeft dat ik cd’s opgestuurd krijg waarvan ik spontaan in paniekaanvallen uitbarst. Met angst en beven zag ik daarom het volgende huiswerk tegemoet. En toen belandde Monsoon in mijn brievenbus. Het werd een goede dag. Opgelucht begin ik aan deze recensie, want dit is mooi. België heeft op muzikaal gebied totaal geen hulp nodig. Kijk naar o.a. Hooverphonic, Zita Swoon, Ozark Henry en nu ook het geweldige Monsoon. Alison Goldfrapp meets Tracy Bonham en PJ Harvey, daar doet het mij aan denken. Speak is het 2e album van het sextet uit Brussel. Twee jaar geleden waren ze al klaar om hun debuut te maken, toen werd hun label, Les Enfant Terrible, getorpedeerd door BMG en vervolgens ging hun eerste plaatje de kluis in. Nu zijn ze zo verstandig geweest het plaatje terug te kopen en het in eigen beheer uit te geven. Speak komt via LC Music. Nu kunnen ze hun creatieve ei volledig kwijt zonder beperkingen van buitenaf. En zo werden er twaalf uiterst rockende/theatrale/ Latenight jazzy liedjes geboren. Ik hoor wilde gitaren en strakke drumpatronen die worden aangevuld met piano en violen die mijn luxaflex doen trillen. Dat alles bijgestaan door de warme maar soms iets te overdreven stem van Delphine Gardin maakt het geheel compleet.


mij=LC Music

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top