VA – Give 'Em The Boot IV

Ik vind het altijd weer behoorlijk lastig om cd’s te bespreken met meerdere artiesten. Het is vaak niet mogelijk het album in zijn geheel te beoordelen omdat er geen duidelijke samenhang is. Dat lijkt op het eerste gezicht ook zo te zijn bij de vierde uitgave van de Give ‘Em The Boot serie, uithangbord van Hellcat records. 26 verschillende bandjes brengen allemaal hun eigen muziekjes, variërend van keiharde (street)punk tot easylistening ska/reggae. Toch is de rode draad hier niet zo ver te zoeken als in eerste instantie lijkt. Alle nummertjes zijn namelijk nauw verwant aan de muzieksmaak van platenbaas – en Rancid zanger – Tim Armstrong. Ze vormen, wanneer je ze allemaal tezamen in een blender zou proppen, bij elkaar alle elementen van de gemiddelde Rancid plaat. Het zijn ook niet de minsten trouwens, die zich inspannen voor baas/vriend Armstrong. Voor een luizige zeven euro krijg je fijne nieuwe geluidjes van onder andere the Transplants, the Slackers, Dropkick Murpy’s, Rancid en Lars Frederiksen en zijn Bastards in je bezit. Het allerleukste van dit soort schijfjes zijn echter juist de bandjes die nog niet zo bekend zijn. Er is genoeg nieuws te ontdekken en het maakt zeker nieuwsgierig naar enkele aanstaande releases. Een heerlijke gelegenheid voor de ingekakte rawker om in een wip weer een beetje up-to-date te geraken en te weten wat hip en nieuw is.


mij=Hellcat

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven