Airbus – Today Is Noiseless (EP)

Het is bijna tijd voor mijn leerlingen om naar huis te gaan. Er vliegt een vliegtuigje door de klas en het komt recht op mij af. Ik kan het niet meer ontwijken. Het wordt muisstil. Ik zie een leerling voor mij rood worden. Hij verwacht dat ik uitval. Ik zeg slechts dat een echt goed gevouwen vliegtuig meer kan dan rechtdoor vliegen en dat hij dat hij thuis maar eens moet gaan oefenen. Het is nog steeds muisstil. Ze mogen van mij gaan, de bewuste leerling probeert mijn blik te ontwijken. Op de gang wordt het pas weer rumoerig. Ik moet zelf glimlachen. Uit Eindhoven komt er een Airbus aangevlogen die op zoek is naar passagiers. Dit gebeurt d.m.v. een in eigen beheer uitgebrachte eerste e.p. genaamd Today is noiseless. De liedjes stijgen langzaam op. Deze Airbus is niet de lichtste in zijn klasse, maar heeft hier en daar toch punten die een breder publiek moet aanspreken. Door een samenspel tussen piano, gitaar, bas, drums en vooral zang wordt hoogte gevonden. Na de korte vlucht van vijf nummers is er een landing. Ik ruik de kerosine nog, hier is geprobeerd er iets moois van te maken. De EP is een behoorlijke stap voorwaarts t.o.v. de demo nyod. Toch zijn er alleen al in Eindhoven meer vliegtuigbouwers in dit genre, denk aan Sweet Assembler en Vehicle. Mijn advies is dan ook voor een – eventueel – volledig album om dit prototype nog eens opnieuw te vouwen en te versterken in de vele mogelijkheden. Waarschijnlijk kan ik dan van oor tot oor glimlachen en slaat dit vliegtuig aan bij een enthousiast publiek.


mij=Eigen Beheer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top