Ali B. – Noorderslag / Eurosonic (5)

Knuffelmarrokaan wint de Popprijs. Boeha.
Ali B. won zaterdagavond in Groningen tijdens Noorderslag de Popprijs 2005.


mij=Ali B., 15 januari, Noorderslag, Foto: George

15 reacties

 1. peter

  @Storm:
  Geef eens eens twee goede argumenten waarom B. de popprijs zou moeten winnen anders dan dat hij er gewoon WAS vorig jaar. Wat heeft hij gepresteerd? Wat kan hij? IMnotsoH heeft Bauer meer recht op de prijs. Maar die was natuurlijk een stuk minder vaak te zien in het jeugdjournaal.

 2. T-tusz

  bejaarde discussie mensen. de uitkomst is elke keer weer: leiuk zo’n prijs als erkenning voor je prestaties. geef zo’n band/act een mooi beeldje en stort die 10.000 euro jaarlijks in een fonds en verdeel dat over 4 veelbelovende beginnende bands die er echt iets aan hebben. ali b. voldoet echter wel aan het profiel ‘prijswinnaar popprijs’. dat ben ik met storm eens.

 3. Als ik Jerney Kaagman hoor vertellen waarom hij de prijs heeft gekregen en ze begint wéér over die vermaledijde x-factor – het was wel het jeugdjournaal, dat wel – dan zakt ook mijn broek op mijn enkels. Maar hoewel ik de metaforen – ik neem aan dat jullie ‘m niet echt willen uitleveren? – van de Exportprijs en de Donatie begrijp, vind ik zulke opmerkingen behoorlijk ver gaan. Pas op hoor. In datzelfde jeugdjournaal mochten kinderen vertellen wat Ali B. voor hen betekent. En zo hebben wij het allemaal nog nooit bekeken.
  Los daarvan: Ali B. is nog behoorlijk beginnend met één cd in eigen beheer. (Hij zou die 10.000 euro nog best eens goed kunnen gebruiken.) Dat hij omarmd wordt door velen, maakt hem groot.
  Mijn eigen mening doet er dan niet echt meer toe.

 4. Ik vind het allemaal wel prima. B, Ali kan niet rappen, heeft het verstand van een bevroren visstick, een kledingstijl waar ik verder geen woorden aan vuil gaan maken maar ik vind ‘m wel grappig.
  Muziekprijzen zijn zinloos omdat het subjectief is. Als er een leuk rammelend indie bandje wint lopen er weer andere mensen te zeiken. Boeien dus.
  imnotsoho dus. De enige echte… 😉

 5. Ro

  Live is Ali B dus best tof. Ik vind sommige opmerkingen hier ook best ver gaan. Hij neemt altijd een fantastische liveband mee, met een human beatboxer die doet denken aan Rahzel van The Roots. Ik volg hem nu niet meer zo, maar anderhalf jaar geleden liep ik tegen iedereen rond te bazuinen dat Ali B heel groot zou worden. Dat vind ik dan toch leuk.
  Ik heb geen tv dus ik wordt verder niet blootgesteld aan die overexposure onzin. De 555-blues is ook grotendeels aan me voorbij gegaan. Wat heerlijk eigenlijk…

 6. @Ro: Dat heb je goed gezien dan! Ik vind het wel leuk eigenlijk dat’ie die prijs won. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij het station Zwolle een vers aangeplakte poster zag hangen waarop zijn plaat aangeprezen werd. Een jaar later hangt die er nog maar is wel vergrijsd. En Ali B wint de popprijs. Knap gedaan denk ik dan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven