Pigmy Love Circus – The Power Of Beef

Je zult maar zo’n leven hebben als Danny Carey. In het echte leven ben je drummer van één van de grootste en meeste vernieuwende rockbands van de afgelopen 15 jaar – Tool dus – en hoef je maar eens in de zes jaar op te draven voor een nieuw werkje. Op die momenten word je steevast door alle kenners bewierookt waardoor je artistiek weinig tot niets meer te bewijzen hebt. Om in de tussenliggende tijd toch iets om handen te hebben en de drumspiertjes een beetje los te houden is het dus niet onverstandig aan wat hobbyprojectjes hier en daar deel te nemen. Danny is het daar blijkbaar mee eens want hij trommelt mee op The Power Of Beef, de doorstart van jaren ’80 beukband Pigmy Love Circus. Het is direct duidelijk dat Danny geen ambitie heeft zijn andere bandje naar de kroon te steken. Muzikaal wordt het over een behoorlijk andere boeg gegooid. Dit keer geen onmogelijke ritmes en vergezochte en ingewikkeld melodieën, de Pigmy’s draaien er niet omheen en beuken in rechte lijn op hun doel af. De banaliteiten vieren hoogtij en de nummers – met teksten over voodoo, moeraswezens (…) en het leven als white trash-cowboy – kennen de subtiliteit van de welbekende olifant in de porseleinwinkel. Niets pretentieus aan dus, gewoon zompige moerasmetal voor die momenten dat je even helemaal geen zin hebt in al dat gedoe. Een A Perfect Circle 2 is het bij lange na niet, een geslaagd hobbyprojectje zeker wel.


mij=Go-Kart/Bertus

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top