Telstar – Too

Krijgt u ook zo’n springerig blij gevoel van puntige poprock? Wel, Telstar is de Belgische Caesar, zeg maar, en zou u verdomd prettige onderbuikgevoelens kunnen bezorgen. Op hun eerste album #1 uit 2002, dat ding met het blikjeslipje op de hoes, zongen zij nog “I’m so good, so fucking great, nobody’s perfect but I’m an exception” en warempel, wat een leuke plaat. Op het tweede album Too staan twee lichtknopjes voorop en luidt het “More and more is better and nothing is too much too soon” en gaan de heren Telstar klassiek de mist in. Want man, wat een hoop simpele vullers op dit album. Allerlei korte probeerseltjes, een echte zeikballad die het vrolijke #1 nooit gehaald zou hebben (“The Race”) en op de valreep het slechtste titelnummer van het jaar. Gelukkig brandt het licht ook af en toe. Het refrein van “OK” is een feest, met “Waiting for the sun” nazomerde ik al menige treinreis, het prachtig lullige “Beetleking” zit al weken in mijn hoofd en net zo de solo van “You Know A Lot”. In deze duistere dagen van het jaar had ik gehoopt op nog meer vrolijks, maar het is genoeg om George niet te hoeven vragen om Girls Aloud van hem te mogen lenen. En ach, ik heb altijd #1 nog.


mij=Fuzz Records / Rough Trade

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven