Tocotronic – Pure Vernunft darf niemals siegen

“Feinen Menschen muss man geben / Was sie wänschen / Es ist eben eine Pflicht/ Nichts ist wichtiger als dies”. Nu durf ik niet te zeggen dat ik een fijn mens ben. Maar u, lieve lezertjes van File Under, u bent dat wel. En dus geven de schrijvers van bovenstaande tekst u precies wat u toekomt. Een erg fijn plaatje. En als die zelfde heren dan ook nog zingen: “Pure Vernunft darf niemals siegen / Wir brauchen dringend neue Lägen / Die uns durchs Universum leiten”, dan weet een beetje kenner der Duitsche RockMuzik exact hoe laat het is: Tocotronic tijd! Want Pure Vernunft Darf Niemals Siegen ligt in de schappen bij uw lokale platenboer. Het is het zevende reguliere schijfje van deze oosterburen. En wederom bijna volledig in het Duits. In negen dagen opgenomen naar het schijnt. Hoewel de band veel meer ter beschikking had gekregen van de platenmaatschappij was men snel klaar. De rest van de studio tijd is vooral gebruikt om onzalige ideeën op te nemen om ze meteen weer weg te gooien. De plaat is opgenomen in “Band-Konstellation” en wat vooral opvalt, is de verdere muzikale ontwikkeling van de heren. De teksten blijven van een extreem hoog niveau, muzikaal wordt het allemaal maar beter en beter. Subtieler vooral. De rammelrock uit het begin is ver achtergelaten en de heren putten nu uit een rijke (britse) traditie. En dat staat ze goed. Zo goed zelfs dat we te maken hebben met het eerste jaarlijstjesvoer. Pure Vernunft dar niemals siegen, aber Pure Klasse…


mij=L'Age D'or / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top