Githead – Headgit

De Opperdespoot en ik kennen elkaar al best lang. Van vroeger zeg maar. En toen we elkaar leerden kennen merkten we dat we elkaar goed aanvullen. De Despoot is namelijk van nieuw en hip, terwijl ik ook graag de historie induik. En de bredere context van het geheel wil weten. De Opperdespoot weet dat en maakt daar ook gebruik van. En hij weet ook dat hij mij blij maakt met een plaatje als Headgit van Scanner en Wire. Malka Spiegel is mevrouw Newman en speelde in Minimal Compact. Githead bleek opgezet als project voor het 10 jarig jubileum van Newman’s platenlabel Swim~. Echter, al tijdens de repetities vonden de betrokkenen dat er meer inzat. Dus werd er een EP opgenomen: Headgit. En wat krijg je als je ze alledrie, het vierde lid, The Beat Monster, tellen we even niet mee, in een studio loslaat? Een kruisbestuiving en een heel wonderlijk plaatje. De losse groove van Minimal Compact, de hoekige gitaren van Wire en de samples van Scanner, al is de laatste niet zo prominent aanwezig. Het ademt een beetje een jaren tachtig sfeer en soms lijken zelfs Anne Clark en Robert Fripp mee te kijken. Maar het verveelt niet en voor een eerste boreling is het zeer aangenaam en goed. En dat doet dus met smart uitkijken naar de eerste volledige cd die deze zomer uit moet komen…


mij=Swim~ / Konkurrent

3 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven