Head First – XDoubleMinus

The riddle, the rebel. Linkin Park-fans opgelet. Er was een tijd dat ik op de dansvloer stond te stuiteren op Fatboy Slim en Eboman. De DJ moet toen ook Head First gedraaid hebben, want de eerste twee albums van de groep uit Hengelo bevatten net zulke fijne agressieve bigbeat, acid en drum’n’bass. Echte jongensmuziek was dat, destijds. De meiden hadden hooguit iets op met Red Snapper. Tja, daar zat een zangeres in. Jaren later kwam de clip bij “Why Not?” veel langs op The Box en leerde ik de naam Head First kennen. Dat nummer bevatte wel al meer gitaar dan ik gewend was. Vorig jaar vond ik de albums To Da Bone en BrightShinyBeats zomaar in een uitverkoopbak. Ik kon mijn geluk niet op. Wat een schandaal eigenlijk, dat zulke heftige muziek van eigen bodem zo matig verkoopt. En wat hoorde ik laatst op Kink FM? Head First bestaat nog steeds anno 2005. Ze hebben een nieuw album, het heet XDoubleMinus en het ligt niet in de winkels. Je moet het in mp3-formaat helemaal van hun site downloaden! Kost niks. Wow! Je mag zelfs het hoesje zelf printen. Dan heb je als band direct mijn sympathie. En ook de muziek is het checken waard. De Osdorp Posse zou een moord doen om op deze muziek te mogen rappen. De vette acid is vooral nog te horen op “Full Mooner”, op de rest van het album is die ingewisseld voor nu metal-achtige gitaarriffs en raps. Ook goed. De mooie synths zijn er wel nog, en veel songs klinken Pitchshifter-achtig opgefokt. De riff van “Take A Bow” is zelfs explosief. Alleen “Overrated” (met zangeres!) en “Walk Slowly” bieden even rust. Dit zou ik wel eens live willen zien. Maar, oordeel vooral zelf!


mij=Eigen beheer

6 reacties

  1. Andre

    In Red Snapper zat toch helemaal geen zangeres.
    Die kwam alleen voor een track of 2 per album opdraven. Net als die enorm opgepompte rapper met Ray Slijngaard-kuif. Die rapper was trouwens best wel goed, eigenlijk.

  2. Stonehead

    Hm, klopt. Wat stom.
    Ik heb het album nog en ik wil het je graag sturen (ik denk niet dat de band bezwaar maakt), maar ik ga geen suffe Hyves-account nemen om je te bereiken. Mail me maar via het mailadres van File Under.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven