Lagwagon – Live in a Dive

Sinds een jaar of wat zijn de fijne meneertjes bij Fat Wreck Chords druk doende met het uitbrengen van livealbums van enkele van hun meest aansprekende artiesten. Geen laffe tussendoortjes dit keer maar volwaardige platen, waar misschien wel meer tijd en moeite in wordt gestoken dan de gemiddelde reguliere releases. Tot mijn groot genoegen is inmiddels mijn persoonlijke all-time-favorite Lagwagon aan de beurt geraakt. Op de nieuwste Live in a Dive klinkt de productie zo onvoorstelbaar vet dat je soms eerder het idee hebt naar een heropgenomen best-of te luisteren dan naar live uitgevoerd werk. Het moet een memorabele avond geweest zijn daar in LA. Niet alleen was de band in een bloedvorm – probeer maar eens een foutje te ontdekken in de uitvoering van de zeer complexe liedjes -, het publiek werd ook nog eens getracteerd op een sublieme selectie van het songmateriaal. Je hoort een dwarsdoorsnee van twaalf jaar Lagwagon waar alle toppers in vertegenwoordigd zijn. Zelfs enkele nummers die al acht jaar lang niet meer live worden uitgevoerd krijgen een eenmalige revival. Hierdoor is het nu eens zeer eenvoudig om de enorme groei die de band heeft doorgemaakt te analiseren. Van geinig bedoelde liedjes over bier en autorijden naar volwaardige composities met meerdere lagen, Lagwagon behoort tot het beste wat de moderne punk ons te bieden heeft. Een eervolle vermelding voor het adembenemende trommelwerk van drummer Dave Raun die dingen live laat horen waarvan ik altijd dacht dat het overdubs waren. Echte fans moeten deze plaat NU aanschaffen en nieuwkomers hebben er een schitterend eerste kennismaking aan. Nu alleen nog hopen dat het geen afscheidsplaat blijkt te zijn…


mij=Fat Wreck / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven