LâoH – The Liquid-Crystal Sins

“Pourquoi tu te fais tant des ennuis,” on me demande de temps en temps. “Pourquoi t’écoutes tous ces groupes débiles, connard, et pourquoi t’en écris des articles en plus?” Et puis chaque fois il faut que je leur explique que je n’écoute pas des groupes débiles, qu’on ne me envoye jamais n’importe quoi, qu’il ya des autres qui ont déjà filtré les groupes vraiment cons. Que, parfois, c’est extrémement dur à écrire une article, que l’inspiration me manque, etc. Mais que, parfois, je trouve un petit diamant parmi tous ces cds et que ça me rend heureux comme jamais. Que je mets mon casque aux oreilles et tout ce que je fais c’est sourire. Simplement parce que j’ai trouvé une groupe bien sympa, et que je ne trouve rien quand je la cherche avec Google.
LâoH is zo’n bandje. Ze komen uit het Franse land en hebben zojuist hun eerste ceedeetje uitgebracht. “The Liquid-Crystal Sins” heet de cd en ze zijn nog niet zo heel erg lang bezig. En ze waren benieuwd wat ik er van vond want er kwam een mailtje binnen van één van de bandleden. Wat we van de cd vonden. Dat hij benieuwd was en dat hij heel File Under al door gespit had. “Een fransman die File Under leest,” zo mailde de Opperdespoot, “veel gekker moet het niet worden.” “Tuurlijk kan het wel gekker” dacht ik bij mezelf en schreef de eerste alinea gewoon in het Frans. Vol met fouten, dat dan weer wel. Maar ik snap die franse meneer wel. Hij is gewoon zenuwachtig. Je brengt een cd uit in eigen beheer. Maakt er vervolgens een prachtig hoesje en cd-ding en vervolgens stuur je je knutselding op naar allerlei vuig recensentengespuis die er dan hun oordeel over gaan geven. Wat mij betreft kan de Fransman rustig gaan slapen. The Liquid-Crystal Sins is zo’n cd die je in je cd-speler stopt en die er niet meer uit wil. Zo’n cd die je breed doet grijnzen als je hem voor het eerst hoort. Mélodieuse, sensible, stevig op zijn tijd en altijd onderhoudend. Zo’n cd waarvan je je afvraagt waarom de rest van de wereld hem nog niet ontdekt heeft…


mij=Eigen Beheer

4 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven