Little Barrie – We are Little Barrie

Bij de naam Little Barrie denk ik vooral aan de mascotte van een Britse symfoband. Daarmee kun je bijna niet verder van de muziek van deze band zitten. Little Barrie is namelijk een band die rootsy muziek speelt, vergelijkbaar met het toch zeer Amerikaanse G. Love & Special Sauce. Wel komen er wat meer stevige gitaren aan te pas, waardoor ook referenties aan Supergrass en Black Crowes opduiken. De meeste nummers zijn een soort shuffles, zodat het geheel al direct ontspannen en speels klinkt. Producer Edwyn Collins heeft het geluid heel erg eenvoudig en rauw gehouden, waarmee de songs zelf alleen maar beter uit de verf komen. En dat is precies zoals het hoort bij deze band. Ongedwongen gitaarpop, met een lekker ouderwets klinkend geluidje, met een zangstem met een rauw randje en lekkere, soms bijna gospelachtig aandoende koortjes erachter. Is het daar-valt-niemand-zich-een-buil-aan-muziek? Misschien wel, maar dan wel omdat de muziek swingt zoals oude rhythm and blues dat doet. Op hun website noemen ze Elvis Presley, Marc Bolan, Captain Beefheart, James Brown en Bootsy Collins. Óf je hebt dan een hele slimme marketingman, óf je weet waar Abraham de mosterd haalt. Bij dit Britse drietal is dat gelukkig het laatste. Het swingt, het rammelt, hier en daar giert het, en het vermaakt steeds. Enorm zelfs.


mij=Genuine / PIAS

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven