G. Love – The Hustle

The Hustle is de eerste cd van G. Love voor een nieuwe platenmaatschappij. Het vertrek bij de vorige is verre van plezierig gegaan en de opluchting is hier duidelijk hoorbaar. De naam G. Love & Special Sauce is ingekort – al wordt die binnenin het digipack nog wel gebruikt – maar gelukkig bestaat de band nog steeds uit Gareth Dutton, Jimi “Jazz” en “Houseman” Clemens en het klinkt niet alsof dat snel gaat veranderen. Het plezier spat namelijk van deze cd af. Het geluid is terug naar wat het hoort te zijn: het geluid van drie mannen die gezeten op sinaasappelkistjes gewoon lekker een partijtje voor zich uit zitten te spelen. Het heeft wel wat van een concert in Tivoli waar ik ze, omgeven door tientallen waxinelichtjes gedrieën zag genieten van het spelen. Dat er publiek bij was dat zich ook uitstekend vermaakte was hooguit een bonus. Zo klinkt het ook op deze cd. Met een lekker zompig geluid, zoals we dat sinds het debuut niet meer gehoord hebben, fröbelen de heren lekker voor zichzelf waarbij er en passant heerlijke nummers als “Booty Call” en “Stone me” ontstaan. Lome blues, vaak voorzien van mondharmonica, de kenmerkende zing-rap van Dutton, de speelse maar rotsvaste basis van drums en staande bas, die je helemaal doet vergeten dat er nog zoiets is als een jachtige wereld voorbij de voordeur…

File: G. Love – The Hustle
File Under: Meesterlijk sfeervolle sinaasappelkistjesblues

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven