Washington Social Club – Catching Looks

The Washington Social Club schijnt in hun woonplaats een grote following te hebben, maar ik heb geen idee waarom. Niet vanwege deze plaat, mag ik hopen. Catchy ideetjes heeft deze club genoeg, maar geen enkele ervan komt uit eigen koker. Je kunt ook een te grote fan van The Clash zijn, zo blijkt maar weer. Vier tracks zijn lekker, daarna weet ik het wel weer. Ook die andere grote stad in de VS is in de ban van bandjes uit de jaren tachtig, maar zij weten wel de coolness te grijpen die dit soort poppy ska en punk allang niet meer hebben. Een track als “Dancing Song” zou zelfs door No Doubt als b-kantje geweigerd worden. Met een titel als Catching Looks hoop je dat in elk geval de CD er goed uitziet, maar zelfs dat niet. Ja, de voorkant, die is okay, maar als je de digipack opent, blijkt dat broertje de opmaakfuncties van Word aan het bestuderen is. Zo wordt het niet wat, jongens. Niet als je concert na spectaculair concert uitverkoopt (dixit de reviewpagina op hun site), maar een flauwe popplaat aflevert. Ik heb je gewaarschuwd, maar als je me niet gelooft: op hun downloadpagina kun je fragmenten van drie tracks beluisteren.

File: Washington Social Club – Catching Looks
File Under: Kijken, niet kopen
File Audio: [Dead Kid Town][New Jersey Malls]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top