Bukowski – Squeaky Clean

Elke morgen kom ik op dezelfde plek een zwerver tegen. Ik ben dan onderweg naar mijn werk. Heb net op mijn fiets een bult afgesuisd, en bij herfstweer is dat fris. Ik zit nog wat na te rillen als ik hem op een bank zie liggen. Ik moet niet zeuren denk ik dan bij mezelf. Ik moet er immers niet aan denken om aan de zelfkant van de maatschappij te leven. Dit heeft echter ook mooie dingen opgebracht, zoals de boeken van wijlen Charles Bukowski. Bij de boeken van hem past in mijn beleving een muzikale sfeer, zoals Tom Waits die neerzet. Ik had hierdoor een fout verwachtingspatroon bij de e.p. van het Amsterdamse Bukowski. Er kwam helemaal geen rauwheid uit mijn speakers, maar catchy Britpop -achtig liedjes met de nodige U2-invloeden. Drie nummers hebben de weg gevonden naar deze 11 minuten durende e.p. Squeaky Clean. Deze is de voorbode van het debuutalbum waar nu aan gewerkt wordt. Op de nummers is weinig aan te merken. Ware het niet dat de band Bukowski heet. Het mag hier en daar dus best wat ruiger. Mijn advies voor de komende plaat: hou jezelf in de studio vooral niet in.

File: Bukowski – Squeaky Clean
File Under: Catchy Britpop-achtige liedjes uit Nederland
File Audio: [Squeaky Clean]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top